Silent Room -Apart CD 001
Kvartetten på denna skiva har spelat tillsammans i snart två år. Vi har valt att ägna oss åt främst Ornette Colemans och Thelonius Monks outslitliga kompositioner. Vår ambition har aldrig varit att slaviskt försöka följa originalen, utan snarare utnyttja detta rika material till intuitiva och spontana formbyggen.
Inspelningen är hämtad från våra två första framträdanden, -båda på Glenn Miller Café i Stockholm. Den behagliga akustiken, vidsynta publiken, goda maten och välvilliga personalen tycks alltid kunna locka fram varje musikers bästa sidor, något som jag tror och hoppas framgår av ”Silent Room”
Titelspårets synnerligen glesa struktur var helt enkelt en musikalisk situation som råkade uppstå. Den uppsluppna reaktionen i slutet härrör från publikens inlevelseförmåga med den stackars intet ont anande besökaren som gör entré.

Jag har haft förmånen att få spela i ett flertal mycket lyckade konstellationer, men jag har aldrig tidigare spelat med en grupp där varje speltillfälle, varje repetition känts så meningsfull och intensiv. Detta beror framför allt på Mats Äleklints, Jon Fälts och Nils Ölmedals enastående instinkt att i varje ögonblick hålla musiken vid liv.

/ Joakim Milder (-född 1965 i Stockholm), Apart Records

Jon Fält
Född 1979
”Från Sandviken. Storbands staden. Spelar nu nästan bara i mindre sättningar. Spelar med: Bobo Stenson Trio, Yun Kan Tre, Jonas Östholm trio, Nils Berg Kvartett o.s.v. Tycker om att spela med Oss, för att det aldrig ens är i närheten av att vara lika. Oslentrianbandet. Tack och hej”

Mats Äleklint
Född 1979
”Jag är en ölänning med förkärlek för det råa och uttrycksfulla, såväl i bild som musik. Är aldrig sen att spräcka när det behövs. Har medverkat i de mest skiftande sammanhang, nu senast med Per Henrik Wallins Gang. Tycker att det är roligt att få ge ut en skiva med musik av Ornette Coleman och Thelonius Monk, i vars musik jag känner mig djupt rotad. Bidrar med både musik och bilder på detta bands första skiva "Silent Room".”

Nils Ölmedal
Född 1977
”Jag kommer från Ängelholm och har spelat kontrabas sedan jag var ganska liten, bland annat i ortens orkesterförening. Jag har studerat matematik i Göteborg och bor sedan 1999 i Stockholm, där jag snart slutar vid musikhögskolan.Spelar bl.a. med Per-Henrik Wallin trio”